ISE 2020 442

Af Jens Walther, 2. maj 2020

ISE 2020: Fokus på projektorer, skærme, LED paneler med mere

ISE 2020 stod naturligvis i skyggen af corona-pandemien, idet der var færre udstillere og lidt færre besøgende. I denne artikel har vi fokus på projektorer, skærme, LED paneler mv.

Producenterne omkring billede kan på ISE messen opdeles i afdelinger med mere eller mindre hver deres hal. Projektorer, modulære LED paneler, almindelige skærme og kontrol/styring til netop billedet. Billede teknologien er stadig den største del af ISE, også selvom lyden fylder mere og mere på messen. En stor producent som LG var ikke at finde på messen, her havde en vis corona virus sat dagsordenen. Især på LED teknologien er kineserne alt dominerende, og i LED hallen mødte vi producenten Absen, som AV-Huset har lavet et samarbejde med.

Absen har mange produkter inden for LED paneler, men AV-Huset er væsentlig interesseret i en bestemt produktserie. Denne serie er Icon LED-paneler sat ind i en fast ramme, så panelet virker som en stor skærm. Der er fire størrelser: 110, 138, 165, 220 tommer, med pixelstørrelse fra 1,2 til 2,5. Disse LED skærme vil kunne bruges i de lidt større møderum, som kræver en større skærm, men hvor en projektor ikke vil være den rigtige løsning. Skærmene leveres kalibreret fra fabrikken, og lysintensiteten er 350 Nits, som passer godt til et mødelokale; men der kan også leveres i 600 nits, hvis der er meget lysindfald i lokalet.

 

 

Du kan læse ProAV Magasinet Marts 2020 lige her

 

 

LED modulære skærme kræver stor præcision og styrke i de rammer, som holder LED elementerne på plads. BeMatrix er en producent, som har specialiseret sig i at lave aluminium og magnesium rammer til LED Skærme. Firmaet sælger også LED paneler, men fokus er på rammerne. På ISE standen viste de både standard lige og buede rammer til LED paneler, og alle deres elementer er lette og transportvenlige.

 

Se video fra ISE 2020

 

Panasonic’s store stand på ISE har altid en publikums tiltrækker, og i år var der en kæmpe skærm lavet med projektorer, hvor besøgende blev inviteret op for at spille bil-, skyde- eller fodboldspil. Et par velvoksne værter sparede ikke på spydighederne og kommentarerne vedr. evnerne hos kombattanterne. Meget underholdende. Panasonic havde selvfølgelig en lang række nyheder, og samarbejdstrenden var også at finde her. Panasonic har indledt et samarbejde med WolfVision, der laver præsentation og ”bring you own device” løsninger.

I fremtiden vil SQ1 serien af Panasonics professionelle skærme indeholde Cynap Pure SDM-hardware fra WolfVision, så mødedeltagere trådløst kan lægge billeder og præsentationer op på skærmen på en simpel, sikker og intuitiv måde. Dette drejer sig ikke om en boks, som skal tilsluttes; hardwaren er simpelthen lagt fysisk ind i skærmen. Mødedeltagerne bruger eksempelvis miracast, som ligger indbygget i Windows OS, til at tilslutte skærmen. Den teknologiske nyhed hos Panasonic var, at deres bedste RQ projektorer nu også indeholder en rød laserkilde, som netop giver den dybe røde farve, som altid har været den vanskeligste farve at reproducere i høj kvalitet med en projektor.

 

LÆS OGSÅ: Software overalt på ISE 2020

 

Epsons stand viste de en 180 graders projektering, hvor Epson projektorer blev brugt til at lave Augmented Reality. Besøgende på standen kunne tage et par Moverio smartbriller på og gå på en tur rundt i byen Tolero. Desuden viste de en helt ny 5000 K laserprojektor væsentligt til brug i undervisningssektoren. EB1485 projektoren kan monteres lige ved lærredet, kan vise dobbelt billede og har også indbygget ”Bring you own device” trådløs teknologi, så alle møde- eller undervisningsdeltagere kan vise deres indhold på lærredet.

 

Du kan læse ProAV Magasinet Marts 2020 lige her

 

Roland har længe specialiseret sig i stream og live event området, og Roland V8 HD er en ny, meget kompakt videoswitcher med 8 HDMI indgange. Den har to rækker af knapper, hvor man vælger sit output og skifter videokilde med knapperne og den indbyggede videofader. To af HDMI indgangene kan skaleres. Roland er også et af de firmaer, som har åbnet op for et godt samarbejde med andre firmaer så som New Blue FX, JVC, Skaahoe og Atomos, og på den nye videoswitcher er det netop muligt at sende beskeder fra V8 HD til eksempelvis Atomos recorderen.

Den indbyggede skærm er både en programskærm og kan også vise indstillinger i menuen, men typisk vil V8 HD blive tilsluttet en computer eller en iPad for kontrol. Softwaren indeholder bl.a. en komplet audio mixer for alle indgange med de vanlige værktøjer som EQ, comp og limiter.

 

Artiklen er fra ProAV Expo - Magasinet 2020

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her