9Solution ProAV418

Af Michael Fahlgren, 14. november 2018

Hold fast i udstyret

9.Solutions har løsningen på mange af de udfordringer, man møder i hverdagens praktiske arbejde med foto-, tv- og professionelle filmproduktioner. Og nu breder virksomheden sine aktiviteter til teaterscenen. 

9.Solutions er resultatet af én mands dybe indsigt i det praktiske arbejde inden for professionel tv- og filmproduktion med en masse inspiration hentet fra teatrets mangfoldige udfordringer med at anbringe, fastgøre, flytte, vippe, rulle og samle det nødvendige udstyr – primært af lys- og kameramæssig karakter.

”9.Solutions er oprindeligt min idé, som jeg har gået og puslet med gennem lang tid. Jeg har altid haft lyst til at udvikle nye produkter og kommer selv fra en baggrund i fotoindustrien, hvor jeg har arbejdet i New York og Miami med fotoproduktion. Vi havde en virksomhed, der udlejede foto- video- og on-location udstyr, hvor mit primære ansvarsområde var alt, der har med grip-området at gøre. Jeg kunne se, at meget af udstyret var fremstillet for 30-40 år siden og mente at det muligvis kunne laves bedre,” forklarer Bo Christensen, som har titel af direktør og designer hos 9.Solutions, om baggrunden for virksomhedens tilblivelse.

Med inspiration fra USA, Danmark, Tyskland og Kina

Atter hjemme i Danmark for 12-13 år siden lærte Bo Christensen at lave tekniske tegninger og udvikle sine mangfoldige idéer til grips, ligesom der blev fremstillet nogle prototyper. Sideløbende beskæftigede han sig med teaterindustrien, der i lige så høj grad har behov for klemmer. Derigennem fik han kontakt med et par andelshavere i virksomheden Global Truss Corp., som udvikler og producerer tungt udstyr i form af broer og stativer fra hovedkvartererne i Taipei i Taiwan og Truss GmbH i Karlsbad i Tyskland.

”Jeg begyndte at arbejde for Global Truss i Tyskland men blev forholdsvis hurtigt sendt til Kina, og det var mens jeg var der, at jeg fik dem overbevist om, at der manglede nogle meget vigtige produkter i foto- og videoindustrien, og at det var en god idé at starte en helt ny virksomhed til dette formål. Det blev derfor besluttet at vi stiftede 9.Solutions med John Lee som direktør og investor, hans bror Jack Lee tager sig af produktion og en hel del af salget, mens deres ven Jeff Hsiao har ansvaret for markedsføring af virksomheden og produkterne over hele verden,” forklarer Bo Christensen om tilblivelsen af 9.Solutions, som er registreret i Hong Kong med kontor i Taiwan.

Dansk design og kinesisk produktion

Alle 9.Solutions’ produkter udtænkes, udvikles og designes her i Danmark, hvorefter fabrikken i Kina fremstiller et antal prototyper. Når disse er blevet endeligt tilpasset, startes den egentlige produktion op i Kina – og lad os bare med det samme fastslå, at kvaliteten ligger i den absolut topklasse. Dog produceres et enkelt produkt her i Danmark.

”Selv om jeg godt nok selv har min baggrund i fotoproduktion, har vores produkter mere og mere bevæget sig over imod videoproduktionsmarkedet, hvad vores såkaldte C-Pan Arm er et godt eksempel på. Det er en sliderarm, som vi får produceret her i Danmark hos vores egen underleverandør. Det meste af vores produktion retter sig direkte mod de professionelle markeder inden for filmindustrien og broadcasting,” uddyber Bo Christensen.

Stærk efterspørgsel fra filmindustrien

De mange spændende produkter og løsninger, som man finder i 9.Solutions’ katalog, er især stærkt efterspurgt i filmindustrien, og mange af de store filmstudier (blandt mange andre Warner Brothers) i Los Angeles opkøber de nye klemmer i stort antal til udlejning.

”Vi har i dag spredt vores produkter meget langt og bredt og har bevæget os videre end fotoindustrien alene. Både broadcasting, film og teater samt actionbranchen er store aftagere. Ikke mindst fordi vi eksempelvis konsekvent anvender aluminium, hvor mange af vores konkurrenter bruger billigere plastik. Vores produktionsfaciliteter i Kina er absolut i stand til at leve op til de allerhøjeste kvalitetsmæssige krav, hvad angår ekstrudering og eloksering af aluminium. Vi holder os til heavy duty-produkter til de professionelle markeder. Det er især en meget stor fordel i video- og filmindustrien, hvor vibrationer helst skal undgås, og hvor udstyret både skal holdes godt på plads men samtidig være nemt at bevæge i fastgørelsen,” pointerer Bo Christensen. 

Leverer også til AV-producenter

Nogle af verdens største producenter af lysudstyr er begyndt at få øjnene op for 9.Solutions. Således er BB&S Lighting i Santa Monica, Californien, der er blandt verdens største producenter af LED-belysning til video-, teater- og filmproduktioner med dansk kontor (Brother, Brother & Sons ApS) på Amager uden for København, begyndt at bundle 9.Solutions’ produkter sammen med deres lysløsninger.

”Mange af de andre store producenter med hovedkontor i Hollywood er ligeledes begyndt at bruge vores produkter i forbindelse med deres lysprodukter, og senest er Atomos, som udvikler og producerer professionelle monitorer, begyndt at bruge vores beslag. I det hele taget er der rigtigt mange producenter, som ser en fordel i at bundle vores produkter med deres egne,” påpeger Bo Christensen.

Film og broadcast er fremtiden

Selv om udviklingen på længere sigt peger i retning af udstyr til film- og broadcastingindustrierne, vil Bo Christensen absolut ikke udelukke, at der også vil foregå en vis udvikling inden for produkter til både prosumer og de øvrige professionelle segmenter.

”Vi oplever en så stor interesse fra den professionelle side af industrien, at vores hovedfokus kommer til at ligge dér. På kortere sigt bliver udviklingen fokuseret på monteringsudstyr, hvor vi i samarbejde med producenter af lysudstyr, monitorer og installatører vil udvikle markedet, som i forvejen udvikler sig virkelig hurtigt. Andre traditionelle virksomheder i denne branche har stort set stået stille udviklingsmæssigt de seneste 30-40 år, så vi føler, at det er et marked med plads til nye, innovative produkter. Det stemmer også ganske godt overens med den tilbagemelding, vi får fra vores kunder,” slutter Bo Christensen.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Maj 2018

ProAV Digital

Forside 920 web

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Kvinderne bag biites
  • Canon C70
  • Holmegaard Værk
  • Karosserifabrikken
  • Virtuelt studie

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her