Steel House Copenhagen MKN

Foto: Morten Nikolajsen

Af Jens Walther, 16. maj 2018

Hipt luksus hostel i Københavns centrum

Steel House i København er beliggende direkte ud til søerne tæt på Planetariet. Det nye, hippe hostel er placeret i en arkitektonisk perle, Dansk Metals gamle hovedsæde. Bygningen er selvfølgelig heftigt ombygget indvendig, men den ydre ramme er ikke ændret meget; her har bygherrerne forstået og har haft blik for den ikoniske facade. Det er selvfølgelig reflekteret i navnet - Steel House. Det hippe hostel er fyldt med AV-teknologi, alt sammen med formål at yde gæsterne en så god oplevelse som mulig.

Gæsterne har selv her på denne tidlige forårsdag indtaget bænke ude foran hotellet, og inden for syder det af aktivitet. Nogen traditionel hotelreception træder man ikke ind i, man har mere fornemmelsen af at besøge en populær bar/cafe. Her er ikke den stive og servile tilgang, som på et normalt hotel, men en ungdommelig afslappethed, som tiltaler unge turister med lyst til at besøge København. Loungeområdet er stort og har flere funktioner. Her er bar/cafe, et område med selvbetjente indtjekningsskærme, et område med tablets til almindelig surf for gæsterne og bagerst, med udsigt over søerne, et game område med billard, bordfodbold og shuffleboard.

Spækket med teknologi

AV-teknologi er brugt flittigt her i Steel House, og hele installationen er udført af AV-Huset. Til at vise rundt i huset har ProAV Magasinet sat hoteldirektør Jep Friis Egefjord i stævne, som gerne fortæller om funktionaliteten af udstyret, men frem for alt kan fortælle om, hvorfor det er vigtigt for hotellet og gæsterne at have adgang til al denne teknologi.

Centralt er de informationsskærme, som fortæller, hvad der sker i huset. Lige ved indgangsdøren sidder en stor 98 tommer Panasonic TH-98LQ70LW Pro skærm, hvor aktiviteter i huset hele tiden bliver promoveret og meddelt til gæsterne. Og Jep fortæller, at aktivitetsniveauet i huset er højt, og der gøres meget for gæsterne. Det kan være løbeture rundt om søerne, yoga i et af rummene i underetagen eller livemusik enten i loungeområdet eller på scenen i underetagen. Dette informationsindhold bliver også vist på det to projektor løsninger, der findes ved elevatorområdet. Her har AV-Huset valgt laserprojektorer fra Panasonic med en høj lumen, fordi billedet, helt i Steel House ånd, bliver skudt direkte op på den rå betonvæg.

Jep Friis Egefjord fortæller, at her har personalet skulle øve sig lidt for at få et professionelt look på det indhold, som vises på skærmene. Men nu kører det, og de OneLan playere, NTB-HD-10F-S2, som afvikler indholdet på skærmene, har stor fleksibilitet med hensyn til formater og lignende. De tre informationsskærme i Steel House viser ofte det samme indhold; men de kan vise forskelligt indhold, hvis det ønskes.

Informationsskærmene formidler meget af den aktivitet, der er i huset. Og al den aktivitet er et tilbud til de gæster, som besøger Steel House. Hoteldirektør Jep påpeger, at aktiviteterne, men også meget af den AV-teknologi, som gæsterne har adgang til, og som de i høj grad er selvbestemmende omkring, er utrolig vigtig for oplevelsen som gæst på Steel House. Det er netop disse ting, som sætter et luksus præg på hele Steel House; også selv om det er et hostel med endog meget billige værelsespriser. Lounge og fællesarealer er spækket med AV-teknologi, til gengæld er der ”lav” underholdningsværdi på selve værelserne. Men gode og behagelige senge, påpeger hoteldirektøren.

Gæsterne styre indhold

Ånden i Steel House er, at man nyder fællesskabet i lounge og i fællesfaciliteterne. Det betyder også, at biograf, TV-rum og køkken i høj grad er baseret på gæsternes egen initiativ og enighed omkring at vælge fælles indhold. Køkkenet, hvor gæsterne kan lave mad, og hvor de har personlig køleskabsplads til egne madvarer, er der et lydanlæg, men det er ikke en del af de lydzoner, som personalet kan styre. Hvis man vil have musik i køkkenet, så sætter man selv sin smartphone i de AV stik, som er tilgængelige i køkkenet. Selvfølgelig efter at have rådført sig med de andre gæster, som benytter køkkenet. Og receptionen skal selvfølgelig lukke op for tilgangen.

Samme fællesskabsånd gælder også for biograf og TV rum, som befinder sig i underetagen. I biografen har AV-Huset leveret en løsning med Panasonic RZ660 laserprojektor, som med en speciel linse laver bagprojektion på et lærred fra Frame Vision. Her er lyden i 7.1 Dolby Atmos surround og leveret af en Anthem AV-receiver. Højttalerne er fra Elac, og betjeningen af biografrummet er styret via et Crestron panel. Her kan afspilles BlueRay, men ofte streamer gæsterne indholdet via smartphone, computer eller iPad til den AppleTV Airplay modtager, som også findes i rummet. Der kan også vises Netflix i biografen.

Der kan sidde 20-30 gæster i biografen, men det er ikke meningen, at Steel House personalet skal styre, hvad der vises. Det er lagt ud til gæsterne. Den samme politik gælder TV rummet, hvor der kan være nogenlunde det samme antal gæster. Her har AV-Huset leveret et 65 tommer Samsung 4K TV med DVB, og et Samsung soundbar lydsystem med tilhørende subwoofer. Styringen og valg af TV kanaler foregår fra et Crestron panel på væggen.

 

 

Lyd og musik

Bag baren har personalet et kontorrum med computere, og i dette sidder der et lille, men vigtigt touch betjeningspanel fra QSC, som styrer lyden i syv forskellige zoner. Hver zone kan spille med hver sin særskilte musik, og der kan selvfølgelig bestemmes lydstyrke i hver zone. Bl.a. er der tre zoner i loungeområdet, i game rummet, og i underetagen i fitness rum, i pool og i et sceneområde. Jep fortæller, at i det daglige bliver der spillet samme musik fra en Spotify kanal i alle fem zoner, men når der skal laves specielle event, så er der brug for forskellig musik i zonerne.

Hele lyddelen er styret af et QSys system med en Core 110f server, som sidder i teknikrummet sammen med QSC forstærkere, der føder alle højttalerne i zonerne. Disse er også er fra samme fabrikant. Fra samme betjeningspanel kan der også tændes og slukkes for den Panasonic RZ-570 laser projektor, som sidder i loungerummet. Her sænkes et motoriseret lærred ned foran vinduerne, så der eksempelvis kan vises fodboldkampe og lignende i loungeområdet. I det tilfælde bliver lyden i denne zone selvfølgelig født fra det HDMI stik, som også føder videosignalet.

I lounge- og barområdet ved indgangen findes også to indtjekningsområder, hvor der i hvert område står fire 22 tommer touchskærme fra Arthur Holm. Her sørger nye gæster selv for at tjekke sig ind. I en mere stille krog af loungeområdet er der opstillet en række langborde i den såkaldte SoMe Garden. Her er opstillet 12 tablets, så gæster kan surfe, tjekke mails, og hvad de ellers har brug for. I hele Steel House er der selvfølgelig også et udbygget WiFi netværk, som gæsterne kan tilgå fra deres egne devices. 

AV installationen

Jens Ravn er direktør for AV-Huset og har derfor været dybt involveret i AV-installationen i Steel House.

”For os har det været en meget spændende installation. Vi har leveret en række skræddersyede løsninger i de forskellige lokaler, og det i tæt samarbejde med ejer og indretningsarkitekten. Eksempelvis er indtjekningsskærme fra Arthur Holm blevet bronzeret, så de passer ind i det miljø og farvevalg, der er i huset.

Vi har også installeret et udbygget lydsystem fra QSys og QSC. Det er et system i en rigtig høj kvalitet og med en infrastruktur, hvor man tilslutter alle disse enheder via netværkskabler. Det betyder, at ledningsføringen er enkel, og der bliver brugt forholdsvis få komponenter. De har nogle superlækre betjeningspaneler, og det er let at tilgå og lave alle de zoner, som du ønsker på sådan et lydanlæg. I Steel House er der mange zoner, og de skal både kunne spille og equalizeres differentieret. Vi har også brugt QSys i tidligere installationer; vi er vældig tilfredse med systemet.

I flere af rummene, bl.a. i biografen, er der lagt et betjeningslag ind i touchpanelerne, som er beregnet til gæsterne. Det giver adgang til de essentielle funktioner. En spændende ting i biografen er også, at du kan bruge det til konferencerum. Tilslut en gæste computer og start en powerpoint præsentationen. Der er jo sofaer i biografen, hvor man kan ligge ned, så det er jo en helt anden og afslappet måde at holde konference på!”

Og netop denne kommentar fra Jens Ravn indrammer på smukkeste vis det nye hostel i Københavns centrum. Steel House er på én gang nytænkende, utraditionelt, afslappet og på forkant med den nyeste AV-teknologi.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Maj 2018

 

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her