13. december 2012

Gear Guys: Produktion og udlejning i 21 år

Det er to friske brødre, der møder Monitors udsendte i Sundby på Amager, hvor de holder til i en baggård i nogle hyggelige lokaler. Når man træder ind på lageret er det tydeligt at se, at der er masser af kameraudstyr, projektorer, skærme og meget andet AV udstyr på hylderne.

    

Gear Guys er både et udlejnings- og produktionsselskabNærmere betegnet udlejning, AV-Produktion, OB-Produktion, ENG og redigering samt storskærmsproduktion. ”Vores primære arbejdsområde er inden for high-end produktioner” forklarer Lars Engdahl. Her spænder AV & videoproduktionerne lige fra den lille konference med en 2 kameras produktion med lidt lyd til den store konference med 4-6 kameraer og årsmøder for firmaer, interesse-organisationer samtpolitiske partier. ”Vi har udstyret og stor erfaring med projektering samt afvikling af dette”, fortæller Lars.

    

”Varemærket er vores ”flyaway” systemer, som dækker en komplet studiekontrol til flerkamera produktion. Så i stedet for en OB-vogn er vores systemer i rack kasser. Vi har også nogle store zoom optikker (Canon J55&J70X), så vi kan have vores kamera placeret bagest i salen, så vi ikke forstyrrer i selve salen”, forklarer Lars Engdahl.

    

Gear Guys producerer også kameraproduktionen til fredagsrock i Tivoli. Det er naturligvis en stor opgave, som også har en del prestige – faktisk har man lavet samtlige produktioner, siden Tivoli startede med projektet. Og meget typisk for Gear Guys er det kun ganske få af koncerterne, hvor ikke mindst én af de to brødre selv har været med til afviklingen. ”Vi har siden starten været med til at proucere koncerterne. Her har vi en studiekontrol, der står derinde hele sæsonen. Normalt laver vi produktioner ”in-house”, men da Leonard Cohen i august besøgte Danmark, havde vi vores Mercedes Sprinter som OB vogn”, fortæller Lars Engdahl.

    

Gear Guys har også arbejdsopgaver uden for kongeriget. ”Vi har f.eks været i Berlin et par gange, hvor det har været kameraproduktion for Leo Pharma og Grundfos samt Prince’s Europa turne forrige år. ”Men vi har også lavet en komplet studiekontrol til VM i håndbold for kvinder i Sao Paulo i Brasilien for DR og TV2 i 2011”, fortæller Lars Engdahl.

    

Hos Gear Guys har man haft ansatte, men i dag er det kun de to brødre. Lars står primært for teknikken og Bo primært for administration. ”Vi har en lang række gode freelancere, vi kan trække på, og det fungerer rigtigt godt”, forklarer Lars og fortsætter: ”Da vi laver mange forskellige produktioner, er det også meget vigtigt, at vi bruger den freelancer med størst erfaring netop inden for opgavens krav. Således at vi løser opgaven til kundens fulde tilfredshed. Selvom vi kun er to mand, så har vi vist vores kvaliteter til større arrangementer. Vi er dynamiske og kan tilpasse os enhver opgave.

 

”Svendeprøve” til EM og OL

To af de opgaver, man er ekstra stolte af – EM i fodbold og OL i London, begge for TV 2, hvor Gear Guys leverede studiekontrollen med kamera, intercom, mixer, skærme, lyden og 100 andre ting. “De to opgaver blev begge produceret på en husbåd, og da vi havde lavet EM i fodbold, blev det hele pakket ned, kørt i trailer og sat op igen i London. Det var en kæmpe opgave, hvor der var rigtig mange udfordringer. Men alt lykkedes undervejs i produktionen, og det er vi naturligvis både glade for – og meget stolte af. Her måtte vi dog også ud og lave en større investering, da vi ikke havde HD Triax kamera til opgaven. Valget faldt på Sony HSC300 som AVIT-Systems leverede sammen med en bunke andet gear”, fortæller Lars.

    

”At lave produktioner fra EM og OL er jo noget af en blåstempling, også selvom vi har været her i mange år. Det var en storproduktion i forhold til størrelsen på vores firma. Men vi har bevist at vi kan løse dem – og løse dem godt, og derfor skal vi naturligvis ud og have flere af den slags opgaver”, forklarer Bo.

    

Besøget hos Gear Guys var både spændene og opløftende – for her er tydeligt folk i branchen, hvor intet er for småt, og næsten intet for stort. Om det så er Novo Nordisks store sommerfest, en konference for Lundbeck, DI-Topmøde eller noget helt tredje, så er man altid klar.

    

Den fleksibilitet og omstillingsparathed, gætter vi her på Monitor, er en af opskrifterne til den succes, Gear Guys har haft gennem tiderne.

 

Tekst og billeder: Peter Hyldahl

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her