Stjernholm NY

14. april 2015

Seminar hos Stjernholm

Stjernholm trak i marts måned 120 branchefolk til inspirationsdag om fremtidens videoproduktion, hvor det store trækplaster var et Stjernholm Custom Build med et videokamera, to Panasonic HE40 robotkameraer og en remote fra Skaarhøj. Der var konstant kø ved set-uppet. Alle skulle prøve rollen som kombineret videofotograf og producer med live multicam cuts i venstre hånds joystick.

“Video er overalt,” konstaterede Morten Stjernholm i sin velkomst: “Man siger, at 90 procent af al trafik på nettet er video. Både virksomheder, uddannelsesinstitutioner og broadcastere bruger video i alle mulige sammenhænge. Der er stadig flere nichekanaler. Den nye medie-udvikling er blevet hverdag.”

Værdikæden i opbrud

Denne udvikling afspejler sig også i de opgaver, som Stjernholm får af kunder: “Den traditionelle værdikæde i broadcast er brudt sammen. I dag kan en producent godt være distributør og omvendt. Vi ser Netflix producere egne shows. I dag er nærværende forhandler af udstyr også blevet distributør: Lad mig byde velkommen til Stjernholms Snack-TV, som streames live på Youtube lige nu. Vi kører gratis over Youtube’s servere. Det er internetteknologierne, der gør det nemmere at integrere alle disse ting.”

Morten Stjernholm introducerede Multicam produktion version 3: “Vi udskifter nogle af de dygtige fotografer med et robotkamera, som vi kan fjernstyre. Og med en video-switch flytter vi producerrollen ud til kameramanden. Med teknologi fra Skaarhøj har vi gjort det super robust og brugervenligt. Vi kan streame det live, og den efterfølgende redigering er bare at trimme og publicere.”

Robotter i broadcast-kvalitet

Mads Bolding introducerede Panasonics line-up af robotkameraer. “Det er ikke overvågningskameraer, det er broadcastkvalitet. Kameraerne er IP-styrede, så de kan anvendes under alle mulige forskellige forhold. Serien starter med den kompakte HE2, der f.eks. kan placeres i loftet bag en trommeslager. Den har en meget vid vinkel og kan presses ind på steder, som ellers er no-go for en fotograf. HE40 er super kompakt, meget lysstærk med 30 gange zoom og powercord. Den kan placeres i kirker, koncerthuse osv.Storebror HE130 deler optik med ENG-kameraet SV160, har optisk billedstabilisering, 20 gange zoom samt en kraftigere motor til lynhurtige positionsskift.”

Remote og multiviewer

Kasper Skaarhøj introducerede Skaarhøjs produktlinie af styringsenheder for de mange forskellige hardware devices, der indgår i dagens broadcast-link-struktur. Han slog især på brugervenligheden: “Selv brugere, der ikke har en lang fortid i broadcast, kan producere live med det her. Én mand er i stand til at lave en tre-kamera-produktion og være producer på det hele. Live”

Pierre Chevalier fra belgiske Softron Media Services præsenterede softwaren, som binder det hele sammen. Softron har været pioner på software til video på Mac-platformen siden 1990 og har i dag en alsidig og stærk palette af apps til både ingest, playout, computer graphics og streaming, herunder Movierecorder 3, der kan tumle op til 16 samtidige kanaler på en MacBook pro.

Custom Builds

Stjernholms Kristoffer Laursen præsenterede nogle af de custom builds, som firmaet har leveret til broadcast de seneste måneder, blandt andet en OB-vogn presset ned i en kaffeknallert. “Det lykkedes vi rimeligt godt med, den har været ude i mange produktioner, blandt andet har den været en tur oppe i Rundetårn for X-Factor. Her er også Softron-software ombord, og vi har netop lagt fiber ind.”

“One more thing”

Inden gæsterne blev sluppet løs på de mange demo-setups, havde Morten Stjernholm i bedste Steve Jobs stil “One more thing”: “Blackmagic Design har netop introduceret og leveret den nye Multi-View 16 med asynkront  input. Inputs kan vises på monitor med 4, 9 eller 16 billeder. Og så er det muligt at monitorere fire HD-signaler på én ultra-hd-skærm, som næsten ingen penge koster. Man henter lige en sammen med bagerbrødet. Vent til I ser det. Det er ren Aha-oplevelse!”

Dagens anden “one more thing” var den ny loudness processor fra TC Electronic. “I kender alle sammen problemet med springende lydniveauer fra forskellige kamerafolk. Loudness Pilot har et SDI input, og så kommer der signal ud med korrigeret ensartet lydniveau i den anden ende. Relevant for alle slags programleverandører,” udtaler Morten Stjernholm.

En glad mand

Efter arrangementet er Morten Stjernholm en glad mand: “Vi havde besluttet at invitere til en enkelt session, 40 mennesker, men vi fandt hurtigt ud af, at vi måtte have 2 ekstra sessions. Det er vi meget tilfredse med.” Han er tillige stolt af det set-up, som Stjernholm demonstrerede med samarbejdspartnerne Panasonic, Skaarhøj og Softron: “Det er befriende, at vi kan lave elegant og kreativt TV i en ordentlig kvalitet, men på et lille budget,” siger Morten Stjernholm.

Af: Carsten Legaard

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her