Der bliver lyttet provet og snakket

Af Jens Walther, 23. maj 2016

De digitale vidundere

De store mixerproducenter har haft et stille år i udviklingsafdelingerne, for her var undtagelsesvis kun få nyheder. Men Soundcraft viste deres nye VI2000, en mere kompakt mixer, som er lillebror til den velkendte VI3000. Den har stort set samme muligheder, men der er en 8 fadere og en touchskærm mindre, og derfor er den kortere, lettere og mere kompakt. Den nye pult har samme I/O kapacitet som 3000-serien, det betyder op til 96 kanaler og 24 busser, hvor de sidste både kan være mono og stereo. Den danske importør LydRommet fortæller, at det længe har været et ønske fra mange udlejningsselskaber, at der kom en mere kompakt pult i den seneste Soundcraft VI serie, og det er nu en realitet. Udvidelsesmuligheder med ekspansionboard’s osv. er den samme som de større pulte i serien. Og pulten kommer på lager inden sommer.

Mackie (SC SOUND) levede totalt op til trenden og viste miniature mixere. PRODX er små digitale mixere, som er kontrolleret med en smartphone, og som både kan bruges til installation og hos musikeren til små mixopgaver. Mixerne findes i hhv. en 2-kanal og en 6-kanals udgave, og hver kanal har eq og sends til den indbyggede effekt og til en monitor udgang. Mixeren styres fra telefonen via Wifi, og der kan streames musik ud af mixeren via telefonens bluetooth forbindelse. Mackie viste også AXIS, som er en kontrolflade med 17 fadere og relevante knapper til Mackies DL32 mixer. AXIS har ingen skærm, men op til tre iPads kan sættes i rillen øverst på mixeren, så der er kommunikation mellem software og bruger.

Allen & Heath (SC SOUND) viste den nu mindste model af deres digitale mixere, QU-SB. Mixeren har samme software som QU-32 og kan også udvides til samme I/O. QU-SP har 16 indbyggede mikrofonforstærkere og 12 udgange, konfigureret som 4 mono- og 4 stereoudgange. Og ligesom de andre QU mixere kan der indspilles og afspilles multitrack på et USB stick. Mixeren har intet display, så ligesom andre digitale mixere i den lave prisklasse kontrolleres den via en iPad. Mixeren har indbygget automix, som gør den interessant til AV installationer, hvor den kan automixe eksempelvis et møde med flere åbne mikrofoner.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her