16. november 2012

Dansk premiere på BMD Cinema Camera

Arrangementet indeholdt ud over præsentation af kameraet også en introduktion til colourgrading-softwaren Davinci Resolve og en Skype Q&A session med John Brawley - en australsk fotograf, der er en af de få heldige i verden, som rent faktisk har haft mulighed for at filme med kameraet. Han kunne fortælle deltagerne om sine oplevelser med kameraet – og blandt andet fortælle, at sensorstørrelsen er midt mellem super16 og super35, så han mente ikke, at forlængelsesfaktoren på 2,3 gange var noget problem.

    

At det overhovedet kunne lykkes Morten Stjernholm at stable et event på benene, når der nu kun er ca. 30 Black Magic kameraer i verden skyldes i høj grad, at Stjernholm blev kåret til ”årets forhandler” i 2011 af Black Magic

Design. Dertil kommer udvidet fokus for virksomheden, idet Stjernholm lige har åbnet en kameraafdeling.

    

Søren Damgaard, COO & Project Sales i Stjernholm siger:

”Det har været en god lancering af kameraet med en indfrielse af forventningerne. Jeg kan se, at deltagerne går ud fra kamerapræsentation med et smil på læben. Det er netop vigtigt med hands- on, så man virkelig får fornemmelse af, hvor solidt dette kamera er.”

    

Han fortæller videre:

”Vi har haft et image som en ren post-produktion leverandør. Men nu kan vi levere den fulde pakke fra optagelse til broadcast, idet vi lige har åbnet en dedikeret kameraafdeling. Og så har vi lidt matchet udviklingen hos netop Black Magic Design, der også er dybt funderet i postproduction.”

    

Han mener, at lige denne spidskompetence er vigtig at få med på en dag, som ellers skulle være en ren kameradag. Det skyldes, at målgruppen for kameraer som Black Magic Designs har udvidet sig fra kun at være film- og

videofolk til også at omfatte stillbilledfotografer.

    

Søren Damgaard siger:

”Colourgrading-softwaren Davinci Resolve er meget vigtig at få med ind i det totale billede. Når man skyder i RAW-format er denne software en vigtig del af det totale workflow. Denne software er lige så uundværlig for video i RAW-format, som Photoshop er det for stillbilledfotografer – og især da man nu kan råklippe i Resolve, hvilket påvirker workflow’et.”

Også til stillfotografer
Der var da også flere stillbilledfotografer til stede, som netop overvejede Black Magic Designs kamera som et alternativ til eksempelvis klassikeren Canon EOS 5D. Her kunne man se, at forklaringen om, at Resolve svarede til Photo-shop, gik rent ind.  

    

”Her er det vigtigt, at kameraet virkelig beviser, hvad det kan, og at hele pakken er i orden. Fra de rigtige optikker, til rigs, power og naturligvis hele post siden. Der er her, vores kamerafdelingen kommer ind som en vigtig spiller. Vi tilbyder ud over selve hardwaren, både undervisning, rådgivning og den rigtige support. Kun ved at kunne vise en solid fungerende løsning kan vi få stillbilledfotograferne med på den rigtige måde”, siger Søren Damgaard og fortsætter:

”De venter på at se kvaliteten, og om kameraet holder, hvad det lover. Det kommer i to versioner – en til Canon EF/Zeiss ZF-optikker og en Micro 4/3-version. Til den sidste version kommer der massevis af spændende optikker. Og så skal det nye workflow, hvor man starter med colorgrading ind under huden.”

    

Derfor satser Stjernholm også på hurtige kurser og målrettede seminarer, så brugerne bliver hjulpet i gang. Der er også mulighed for virksomhedsrettede kurser, som er specielt optimeret til de aktuelle problemstillinger.

    

Søren Damgaard siger:

”Det har været en god dag, og vi ser fortsat kamerareservationerne strømme ind. Nu glæder vi os bare til at kunne levere og ser frem til et rigtig spændende 2013.”

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her