John og Henrik 2

Af Carsten Legaard, 8. juni 2016

Copenhagen Media Facility

Har du svært ved at få dit studietidsregnskab til at gå op, kan du sikkert hente hjælp hos Copenhagen Media Facility - en kort gåtur fra Nørrebro Station.

Copenhagen Media Facility på Drejervej 13a i København N er en ny brik på regnebrættet, når du skal have studietiderne til at gå op. Det er et 200 kvadratmeter tv-studie tæt på Nørrebro Station med to satellitstudier på henholdsvis 50 og 45 kvadratmeter samt klippe- og lydfaciliteter.

Der er ikke ret mange, der kender adressen endnu, til trods for at studierne har været til udlejning et lille års tid, fortæller selskabets direktør Henrik Jønsby.

TV 2, Mayday og Republica har været blandt de første lejere og har udtrykt stor glæde over, at der var både gratis og tilgængelige p-pladser i gården.

For nylig var Nikolaj Coster Waldau forbi og lave et spot for filmen ”Gods of Egypt”, der er på vej ud til halvanden milliard seere i Kina. Waldau fik en tur i selskabets massagestol, som er meget populær blandt lejerne. I selskabets lounge er der ud over massagestolen indlagt filmstemning med to gamle makeupstole fra DR i tonstungt støbejern og rødt læderbetræk.

Legendarisk udlejningschef

Copenhagen Media Facility lejer sig ind hos Københavns Kulturcenter på Drejervej, der også huser Pinsekirkens søndags-gudstjenester samt en række private virksomheder. Bygningen var i en årrække teknisk skole og har også en overgang fungeret som rekvisitlager for DR.

For udlejningen og teknikken står den professionelle rockmusiker John Andersen, 71, udadtil kendt som forsanger i det legendariske og stadig aktive orkester, Rocking Ghosts, indadtil et kendt ansigt i branchen. John startede i Bellevue Studiet for mere end 40 år siden sammen med Stig Holbøl Hasner og var i en årrække studie- og teknikmand hos både EBH, Nordisk Film og Risby Studierne.

Copenhagen Media Facility tæller 11 ansatte, hvoraf fire er elever. Henrik Jønsby har været med i 17 år. Han er oprindelig uddannet film- og tv-produktionstekniker.

Kombinerer udlejning og produktion

Copenhagen Media Facility har under Henrik Jønsbys ledelse de seneste fire år udviklet sig til kombineret udlejningsstudie og produktionshus med egne klippere. Huset har hidtil prøvet kræfter med kampagnevideo, reklamefilm og dokumentar. Et særligt speciale er undertekster, hvor Copenhagen Media Facility leverer fejlfrit på hele 31 sprog.

For nylig indgik Copenhagen Media Facility et samarbejde med københavnske Frontrow om en fælles OB-vogn. Første produktion fandt sted på Christiansborg med bl.a. Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary.

”Med Frontrows OB-vogn til rådighed åbnes der nye muligheder for både live-streaming og direkte TV-produktioner i marken, og på Copenhagen Media Facility ser vi frem til at kunne tilbyde nye mobile løsninger,” siger Henrik Jønsby.

ProAV Digital

Forside 4 21 teaser

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Innovation House
  • Pascal Audio
  • Streaming
  • Trådløs 4K
  • Naturkraft
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER 

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her