Silkeborg bibliotekerne Ondisplay

Af Carsten Legaard, 20. marts 2018

Bibliotek med brugervenlige infoskærme

Den aarhusianske softwareudvikler Ondisplay har stor succes med at udvikle integrationer til administrative systemer som f.eks. Winkas og Milestones. Softwaren styrer både inden- og udendørs anlæg i Danmark og Europa. Hemmeligheden bag væksten er et partnerskab med den danske LED-skærm-producent Proshop Europe og dennes europæiske søsterselskab Expromo. 

Ondisplay er et dansk softwarehus med speciale i software til styring af alle former for indhold til infoskærme. Virksomheden har under eget navn udviklet en produktserie med stort fokus på brugervenlighed og fleksibilitet. Systemet er designet til at gøre arbejdet med infoskærme overskueligt for slutbrugeren i en travl hverdag uden at gå på kompromis med det professionelle indtryk.

Ondisplay er tilmed en af de mere erfarne softwareudviklere inden for infotavler. Virksomheden startede 1. januar 2000 og har således 18 år på bagen. I 2017 flyttede virksomheden til ny adresse i Skanderborg.

“En vigtig del af vores udviklingsstrategi går ud på at lytte til kundens ønsker,” fortæller salgschef Ahmad Hassan.

“Dette har ført til, at vi kan integrere en lang række andre systemer i Ondisplay og på den måde hente informationer, der altid sørger for automatisk opdaterede skærme. Listen over integrationer bliver hele tiden længere, og sidste nye skud på stammen over systemer, vi kan integrere med, er Winkas, som er en dansk udviklet softwareløsning til det administrative arbejde i foreninger, virksomheder og kommuner.”

To integrationer til Silkeborg

Silkeborg Medborgerhus og bibliotekerne har længe brugt Ondisplay til at styre deres infoskærme, og da bibliotekerne sammen med resten af Silkeborg kommune skiftede administrationssystem til Winkas, skabte Ondisplay en integrationsløsning i samarbejde med Medborgerhuset og Winkas. Med denne integration blev det muligt automatisk at hente en aktivitetsoversigt fra bookingsystemet, så bibliotekets og Medborgerhusets brugere altid kan se, hvilke lokaler, der er booket til hvem og hvornår.

Da Silkeborg Bibliotekerne for nylig skiftede hardwareplatform på infosystemet til de prisbillige Raspberry Pi computere, tog Ondisplays udviklere fat igen og fik tilpasset systemet, så det også kan afvikles på den nye platform.

“Sådan et træk gør os selvfølgelig ekstra glade for samarbejdet med Ondisplay,” siger udviklingschef Toke Laursen fra Silkeborg Bibliotekerne.

Sammen med to medarbejdere har udviklingschefen selv til daglig hænderne nede i informationssystemet, der i hans øjne er blevet både mere fleksibelt og hurtigere at betjene: 

Sparer tid og giver overblik

“Vi kunne i princippet gøre det håndholdt, men det ville tage meget længere tid for os. Nu kan vi styre alle info-tavler fra ét sted; også dem, der hænger ude i afdelingsbiblioteker. Og de skærme, som vender på højkant, kan vi give et tilpasset videoformat, så en person, der står og taler, ikke er en lille person i et stort widescreen billede, men kommer helt tæt på publikum,” fortæller udviklingschef Toke Laursen.

Med 16 skærme hængende rundt omkring i Medborgerhuset er det nemt for de mange gæster, der hver dag kommer og går, at orientere sig om, hvad der sker. Strategisk placerede skærme ved knudepunkterne viser en samlet oversigt over alle aktiviteter og bookinger i husets lokaler, mens skærme ved de enkelte sale og lokaler viser, hvad der specifikt sker her i løbet af dagen. Skærmen i cafeen viser, ud over en samlet oversigt, forskellige relevante informationer til gæster og brugere.

Med integration til andre systemer har den kommunikationsansvarlige mulighed for at oprette en enkelt booking, skrive en nyhed eller lægge et billede op et enkelt sted og herefter dele det ud til flere infoskærme uden at skulle gentage processen skærm for skærm.

Integrationer udvider kundekredsen

“Kunderne vil have systemer, der kan snakke sammen. Hvis man skal skifte det hele ud, bliver det for dyrt for kunden. Vi har derfor haft stor succes med at tilbyde Ondisplay i integrationer til andre platforme,” fortæller salgschef hos Ondisplay Ahmad Hassan.

“Vi har lavet en del integrationer efterhånden, også med systemer fra Milestone.”

“I brug minder vores software meget om de gængse programmer. Der, hvor vi skiller os ud, er at vi hjælper brugerne videre, hvis de går i stå, eller hvis de har behov for integration til en anden software. Vi tager os af det hele.”

Ondisplay kan distribuere næsten alle kendte indholdsformater til info-skærme: Stillbilleder. Grafik. Video. Webcam. Signal fra overvågningskameraer.

Ondisplays kunder tæller både kommuner, regioner og private virksomheder.

Samarbejder med av-montører

“For nyligt har vi givet strategien en drejning, så vi fokuserer på at hjælpe den lille AV-montør med at have let tilgang til Digital Signage. Ved at opbygge et net af montører kommer vi også tættere på slutbrugerne og får mulighed for at realisere vores ønsker om at komme mere ud i retail,” siger Ahmad Hassan.

Ondisplay softwaren er i øvrigt ikke forbeholdt de små indendørs infotavler. Softwaren styrer indhold på plads i en række store udendørs skærme og infotavler på stadions og lignende. Ondisplay er partner med Aarhus-virksomheden Expromo Europe, og softwaren er indbygget i mange af deres leverede udendørs displays, herunder på Danmarks største udendørs LED-skærm i Odense.

På overfarten mellem Odden og Aarhus eller Grenå er det ligeledes Ondisplay-software, der sørger for at Expromo-infotavlerne kan fortælle de rejsende, hvornår færgen er i land, hvem der er kaptajn, og hvordan dagens sejlvejr ser ud.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - Februar 2018

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her