Panasonic pressIT

Af Jens Walther, 11. januar 2021

Bare pres på!!

Når du sidder i møde med andre har du ofte brug for, at flere skiftevis kan vise noget information, billede, grafer eller video på den fælles skærm, der hænger i mødelokalet. Der er mange måder at gøre det på; software, app’s og den mere simple, hvor et par enheder sørger for den trådløse billede- og lydtransmission. Her ser vi på en ny løsning fra Panasonic med det oplagte navn PressIt.

Panasonic PressIt hører til den simple løsning, hvor der ikke skal tænkes på netværk, download af apps/software osv. men derimod blot tilslutte en lille transmitter til din computer, tablet eller mobil. Netop den simple løsning tiltaler mange brugere, her skal IT-afdelingen ikke involveres, og der skal ikke tænkes meget over teknik. Her er det blot at tilslutte, tænde for receiveren og du er på. Enkelt og funktionelt.

Hvad er der i æsken

Det PressIt kit, vi modtog, består af en receiver og to transmittere. Receiveren var ”bordmodellen”, som kan stå på bordet ved hovedskærmen, hænge på væggen, eller monteres på et medfølgende beslag bag på skærmen eller en projektor. Der findes også en udgave af receiveren i SDM udgave, som kan monteres direkte i et slot på eksempelvis Panasonic Pro skærme. Denne receiver er lavet i standard Intel SDM format. 

Bordmodellen TY-WPS1 har HDMI-udgang, en LAN netværks port, en USB-port og et stik for den eksterne strømforsyning. Enheden er en plastikkasse med to antenner, og på fronten er der en trykknap omskifter, der skifter mellem netværksindgang, USB eller trådløs forbindelse, alt efter hvad der ønskes at vise på HDMI-udgangen. Netværks- og USB-porten kan strømføre receiveren, hvis det ønskes.

 

Læs ProAV Magasinet December 2020 her

 

De to transmittere er ens og har et fast tilsluttet dobbeltkabel med både HDMI-indgang og USB-port. Transmitteren er ikke stor, blot 5x7 cm, og på fronten er der en stor og en lille trykknap. På en af siderne er der desuden en lille omskifter (Computer/Mobil) og en USB-port. Transmitteren findes også i en udgave med USB-C port.

Ibrugtagning

Der er ikke meget hokus pokus i at få systemet taget i brug. De to transmittere er allerede parret med receiveren, når du modtager PressIt kittet. Så det er blot at tilslutte hovedskærmen via et HDMI kabel til receiveren, tilslutte strømforsyningen og tænde for receiveren. Derefter slutter du den lille transmitter til både en HDMI-udgang og en USB-port på computeren. USB-porten er væsentligt for at give transmitteren strøm. Når de er tilsluttet, så bliver den lange lysstribe på den store trykknap først rød og efter nogle sekunder hvid. Det betyder, at transmitteren er klar. Et tryk på knappen sender signalet fra transmitter til receiver, og lysstriben skifter til grøn (aktiv). Billede og lyd transmitteres nu over på hovedskærmen. Når der er mere end en transmitter i gang, så vil den, der senest har trykket, være den aktive. Med et langt tryk på knappen vil lysstriben skifte til blå, og transmitteren er derved i låst tilstand, og billedet kan ikke afbrydes af andre transmittere, før der ”låses” op igen. 

Den mindre knap på transmitteren gør det muligt at få op til fire signaler op på hovedskærmen samtidig i et multiview. Mere end fire billeder vil hurtigt blive noget rod, så den begrænsning er fornuftig. Her bliver der også valgt ikke at sende noget audio samtidig, igen meget fornuftigt. Det betyder dog ikke, at der kun kan arbejdes med fire samtidige transmittere; næ nej, der kan tilsluttes helt op til 32 transmittere. Når der investeres i ekstra transmittere, så skal de lige parres en enkelt gang med receiveren. Det gøres ved at tilslutte transmitter og receiver via USB, og i det tilfælde skal den ekstra USB-port på transmitteren bruges.  

Hvad kan håndteres

Når signalet sendes, så er der et latency mellem transmitterbilledet og det modtagne. Lag tiden er tydelig at se; der specificeres 120 mS, men umiddelbart ikke noget problem under daglig brug. Under denne test, som blev foretaget på både Mac computere og på iOS enheder, var der intet problem med trådløst at sende HD video; og Panasonic har da også i deres specifikationer, at systemet kan håndtere 1080/60 fps HD-video.

 

Læs ProAV Magasinet December 2020 her

 

Selvfølgelig skulle det lige prøves også at transmittere 4K video. Og i visse tilfælde gik det helt uden nogle problemer, mens andre videofiler havde lidt problemer, så de blev lidt hakkende i afspilningen. Men vær opmærksom på, at her prøver vi noget på PressIt systemet, som det umiddelbart ikke er specificeret til. Vi kunne selvfølgelig ikke lade være! Receiverens HDMI-output kan sagtens håndtere 4K opløsning, så hvis der kommer materiale fra USB eller LAN porten på receiveren, så kan de afspilles i 4K.  

Konkurrenter

Panasonic er ikke alene på dette marked; der er helt klart konkurrenter såsom Barco Clickshare og BenQ InstaShow. ClickShare har været på markedet en del år, her er begrænsningen 16 tilsluttede enheder, og det kan kun vise 2 billeder på multiview. Det kræver desuden, at tablet-/mobilbrugerne installerer en app. Instashow fra BenQ minder på mange måder om PressIt og har mange af de samme muligheder og specs. Panasonic er lidt hemmelige omkring kryptering, og sikkerheden benævnes WPA/WPA2 (standard router sikkerhed). Til gengæld er overfladen på PressIt antibakteriel, altid en god ting, især i disse tider.

Let, enkelt og intuitivt

Disse tre ord opsummerer klart, hvordan det er at bruge PressIt fra Panasonic. Det er netop den simple tilgang, fysikken med enheder at tilslutte og med enkel betjening med trykknapper der gør, at disse systemer er meget populære i små og mellemstore virksomheder. Panasonic PressIt giver enkel skærmdeling på en forbilledlig måde.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - December 2020

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her