7. januar 2014

AV distributør med installatørens øjne

Med en baggrund som AV-installatør er det gennem denne optik, at Imago Sonas A/S vælger produkter og service til deres kunder. Det handler om at kunne levere produkterne med det samme og ikke mindst dem, der virker i ”real life”. For når installatøren først er i gang med en opsætning, er der ikke tid til at vente på reservedele.

 

Imago Sonas A/S i Herlev har kun små fire år i bagagen som leverandør af AV udstyr til især installatører, men folkene bag har en meget bred og lang erfaring. Og det er med til at give firmaet den store succes, de har opnået på forholdsvist kort tid. Her vil man altid sætte forhandlerne først, satse på kvalitet og ikke mindst teste enhederne, før man tager dem ind i sortimentet. Det lyder jo alt sammen meget flot, men her er ikke tale om varm luft. For eksempel har man valgt at lagerføre langt de fleste produkter, så man altid kan levere meget hurtigt. ”Når en installatør står midt i en opgave, er der ofte ikke tid til at vente på reservedele. Af samme grund har vi en politik på nogle enheder, at virker den ikke, får man en ny med det samme. Og så har man 14 dage til at aflevere enheden, der er omfattet af garantien. Så slipper man for at skulle aflevere, vente og måske kæmpe for at få den byttet”, fortæller Mads Nørskov, der understreger, at denne politik og firmaets filosofi generelt bygger på den erfaring, han selv og medarbejderne har haft, da de selv stod i ”marken”.

    Mads Nørskov er en af hovedkræfterne bag firmaet, og han har en lang erfaring i AV-branchen. Han har både baggrund som installatør, sælger og er endvidere marketinguddannet. Denne kombination betyder, at han har et bredt kendskab til, hvordan ”butikken” skal styres. Mads Nørskov driver Imago Sonas A/S men sparrer med Morten Jensen – Product Specialist. Morten har blandt andet en fortid hos JVC, herunder deres professionelle projektorer. ”Morten optimerer på indkøb, så vi altid kan levere til tiden. Det skal være let at få fat i varen, også når det ikke er på lager hos os. Derfor har vi også optimeret at få varerne hurtigt fra alle leverandører. Også fra USA”, forklarer Mads Nørskov.

Dækker bredt til installation og udlejning
Med produkter som Atlona, CalDigit, DA-Lite, Chief, JVC Projektorer, HDBaseT med flere er Imago Sonas A/S godt dækket ind til de beslag, kabler, bokse, switche og meget andet, man har brug for, når der skal installeres og opsættes alle former for AV udstyr. Herunder ikke mindst et hav af forskellige beslag og racks til alt fra fladskærme, projektorer og højttalere. ”Vi har grundlæggende alt inden for montering af skærme og projektorer, og her er det altid let at finde en erstatning eller det beslag, kunden fik sidst. Man behøver ikke gemme et varenummer eller en kvittering, vi har et system, som betyder, at vi meget hurtigt kan finde frem til præcist den enhed, kunden skal bruge – enten den samme som sidst eller det, der erstatter”, forklarer Mads Nørskov.

    

Hos Imago Sonas A/S sælges også filmlærreder – især speciallærreder, som man er eksperter i. Det er lige fra udlejning til store installationslærreder, man kan levere, og her giver samarbejdet med JVC god synergi. Fra JVC leverer man højkvalitets projektorer som benyttes til alt fra hjemmebio projektorer til skoler og endda hospitaler. Atea A/S har blandt andet brugt dem til stjernehimlen i Tycho Brahe Planetarium. De bliver i det hele taget brugt i mange applikationer, hvor kvaliteten af billedet er i højsædet.

    

”Vi er nok også meget kendt på grund af vores bokse fra Atlona. Her har vi været med fra starten, da de valgte også at satse på det europæiske marked. Atlona har et bredt sortiment i AV-komponenter. Scalere, konvertere, forlængersystemer, distributionsforstærkere, matrix, testudstyr mm. Det er et innovativt firma, der ligesom os tænker ud fra en installatørs synspunkt. De laver ikke niche produkter, men dem der er salg i i markedet. Når de gør det, er det med fokus på kvalitet og i en prisklasse, der er til at betale. Man tager groft sagt, det der er og er populært og gør det bedre og billigere”, forklarer Mads Nørskov, der fortæller, at Atlona yder 10 års garanti på deres produkter.


HDBaseT – HD via CAT kabler
Et andet produkt, hvor Imago Sonas A/S gør sig bemærket, er HDBaseT, som er en teknologi, der betyder, man kan trække lange HDMI og DVI over lange CAT kabler uden kvalitetstab. HDBaseT er en ny industristandard, som udover HDMI eller DVI gør det muligt at overføre netværk, RS232, IR samt strøm til modtager over et enkelt CAT kabel. HDBaseT teknologien er indbygget i et stort udvalg af produkter fra Atlona og tæller simple forlængersystemer, distributionsforstærkere og matrix switche. Her leverer man både HDBaseT produkter men også CAT, HDMI og alt det andet. Ofte oplever man nemlig, at grunden til et problem i installationen ligger i brug af et for ringe kabel. ”Så på den baggrund har vi vores egne HDBaseT godkendte kabler, som vi sælger med. Herunder også det rigtige værktøj, der skal følge med. Igen – det er tænkt ud fra en AV-installatørs øjne og ikke en IT-mands optik, som man ofte oplever, når der er tale om CAT kabler. Kabler og bokse bliver i øvrigt testet, før vi leverer, så vi ved det virker”, forklarer Product Specialist Morten Jensen.

    

At man tester produkterne fik vi set, da vi var på besøg. Her testede man et nyt HDBaseT system som havde tilslutning for VGA og HDMI. Samtidig blev der testet HDBaseT set-up med sender og direkte tilslutning til projektor, der havde et HDBaseT input. Det skulle kunne trække Full HD via CAT og uden nogen ekstra strømforsyning – CAT kablet får strøm fra HDBase boksen. ”I stedet for bare at stole på det der står i specifikationerne, prøves det af i praksis. Her bruger vi vores samarbejdspartnere – i det her tilfælde Panasonic, hvor vi tester nyt udstyr af den nye HDBase boks af sammen med en professionel projektor”, forklarer Mads Nørskov. Det nye HDBaseT kan faktisk også klare 4K – det gælder også de nye distributionsforstærkere.


Går i detaljer
Den grad af ”gåen i detaljer” efter kvalitet og produkter, der kan holde i marken, gælder også ned i de små enheder. Man bruger blandt andet harddiske fra CalDigit, fordi de er testet til at blive brugt i marken. ”Deres store aluminiumskabinetter kan tåle en del – både deres små stand alone og de større. Dertil kan de konfigureres, så diskene spejler hinanden (RAID), så man altid har en backup. Dertil er de ekstremt hurtige – fotografer og filmfolk har ikke tid til at vente på en langsom disk. Derfor bruger CalDigit da også deres egen software til styringen af diskene”, forklarer Morten Jensen.

    

Hos Imago Sonas A/S har man også de engelske Calibre scalere – et firma, der leverer scalere til alt fra projektorer til store LED skærme. De er unikt bygget op, så de kan bygges op i serie, således at man bygger på, efterhånden som man har brug for flere funktioner. Så har man kun behov for en scaling enhed, køber man det, skal der også farvejustering til, kan det bygges til og så fremdeles. ”De er populære i teatre og andre steder, hvor man ofte har en meget skæv projektorvinkel. Der er ikke blot tale om keystone som i en projektor, men en heftig sag, der virkelig kan korrigere”, forklarer Mads Nørskov. Man har blandt andet leveret disse til Søfartsmuseet i Helsingør, hvor der virkelig er tale om skæve vinkler. Man bruger også disse scalere til blandet andet Zulu Sommerbio, hvor man heller ikke altid har mulighed for at sætte projektoren i midten i forhold til lærredet.

    

Mødet med Imago Sonas A/S var meget inspirerede, da firmaet tydeligt er drevet af entusiaster, der ved, hvad folkene i ”marken” vil have. Men tjek selv Imago Sonas A/S på deres hjemmeside og se de mange produkter, de kan levere til din installation.

 

 

Af: Peter Hyldahl

ProAV Digital

ProAV2 Forside NET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Videoredaktion
  • AVID Carbon
  • Mikrofon til tasken
  • Midas Heritage
  • Morten Raarup
  • Demo/brugt udstyr

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her