Lageret hos Ascon

Freddy Korsgaard på lageret hos Ascon.

Af Jens Walther, 29. august 2019

Ascon mod nye visioner

Ascon har været importør af musikgrej og lydudstyr i umindelige tider; det betyder dog ikke, at tiden har stået stille hos firmaet i det nordjyske. I dag har firmaet nye ejere og er stille og roligt i et skift fra fokus på musikergrej til også at få fokus på agenturer og kunder inden for AV-installation og udstyr.

Knud Eskildsen Musik var fra 70’erne og op til 2008 en driftig musikhandlerkæde med butikker i alle de store byer og med hovedkontor i Aalborg. Det var både en detailhandel og et importfirma, men på et tidspunkt blev ejer Knud Eskildsen nødsaget til at skille den professionelle lydudstyrimport og musikinstrument detailsalg fra hinanden. Resultatet af dette blev Ascon Trading, som tog sig af import af udstyr og grej. Dengang var de vigtige kunder alle musikinstrumentbutikkerne over det ganske land. I 2008 blev Knud Eskildsen en del af 4-Sound kæden, men Ascon blev ikke influeret af dette og var på Knud Eskildsens hænder helt op til 2017. Her overtog Jane Jensen og Freddy Korsgaard firmaet. De nye ejere har begge har været ansatte i firmaet i mange år; Jane Jensen som økonomisk ansvarlig og Freddy Korsgaard som daglig leder og sælger, og den arbejdsdeling er fortsat i det ny firma.

 

Du kan læse ProAV Magasinet September 2019 lige her

 

Vigtige agenturer

Netop dB Technologies er et af de store og vigtigste agenturer hos Ascon. Det italienske firma er en del af RCF Group, og firmaet er væsentlig producent af touring og PA-højttalere, men de laver også installationshøjttalere og powerforstærkere. Langt de fleste af dB Technologies højttalersystemer er aktive med indbygget forstærker og DSP. Især deres Opera point source og DVA line array er kendt og udbredt. I 2016 udviklede dB Technologies deres nyeste og mest avancerede line array system, VIO. Siden er der kommet VIO L212, som er dB Technologies største system og VIO X, som er point source højttalere med samme lydprofil som line array systemerne. VIO X kan supplere VIO systemer i rollen som scene fills, balkonhøjttalere og nærfelt. 

VIO-systemerne skal ud og hænge, så lydfolket får øjne og ørene op for, at kvalitet ikke behøver at koste en million for et fuldt system med 10 kasser i hver side. Freddy fortæller: ”Det skal høres og prøves, og der er nogle af lydteknikerne, som skal sige…OK, det er i orden, det her, det kan vi sagtens spille på. Og det kommer ikke hen over natten, det er et langt og sejt træk. Vi har solgt VIO systemer til rental branchen, så stille og roligt skal det nok ske.”

Nye agenturer og ny profil

På det seneste har Ascon taget nogle nye, større agenturer ind, hvor især Symetrix agenturet peger på en ny vej for firmaet. Symetrix er en producent, som udvikler flere og flere produkter til AV-installation, og som er meget stærke omkring Dante protokollen. De var et af de første firmaer, som så lyset i Dante netværk, og man må sige, at der havde de en god fornemmelse. Dante er uden undtagelse den mest udbredte audio over IP protokol med tusindvis af produkter, der har Dante netværksstik. Symetrix Radius NX er hardware bokse med henholdsvis 4x4 eller 12x8 I/O, med tilhørende software, som understøtter op til 128x128 matrix. Symetrix laver også Edge, som bygger på samme platform, men som har fleksibel I/O konfiguration vha. af fire ekspansion slots i rackenheden. Symetrix produkter er yderst velegnet til AV-installationer i den mindre og mellemstore konfiguration og sidder allerede i mange installationer i Danmark. Ascon har hurtigt fået etableret et samarbejde med de vigtigste AV-installatører, netop fordi de gerne vil bruge Symetrix produkter. I relation til at styrke AV profilen har Ascon også fået agenturerne Atterotech og Williams Sound.

Ascon har også taget den amerikanske mikrofon producent, Audix, ind i porteføljen. Audix er især kendt for deres D serie af dynamiske mikrofoner, som er foretrukket af mange livelydteknikere som mikrofoner til trommesættet. En Audix D6 mikrofon foran stortrommen, og lydteknikeren behøver ikke at gøre meget for at få en god og kontant stortrommelyd i rocksammenhæng. Audix OM serien til især live vokal er også meget udbredt, især pga. deres eminente feedback eliminering. Audix har også en serie af installationsmikrofoner, trådløse mikrofoner og Dante baserede mikrofoner. Freddy påpeger også, at selv om der i fremtiden bliver fokuseret på de nye områder og en bredere profil, så bliver musikforhandlerne ikke glemt.

 

Du kan læse ProAV Magasinet September 2019 lige her

 

Dedikeret leverandør

Tidligere var Ascon også ude og installere højttalere og udstyr hos kunderne, ofte i samarbejde med nogle freelancere. Firmaet har nu taget den beslutning, at Ascon i fremtiden er en dedikeret leverandør og ikke en installatør. Freddy fortæller: ”Der er selvfølgelig stadig slutkunder, som ringer til os og beder om et tilbud på noget udstyr eller en komplet installation. Naturligvis løser vi udfordringen - det bliver blot via en af vores samarbejdspartnere.” 

Ascon har lige taget en håndfuld nye agenturer ind, men firmaet er altid på udkig, især efter de små, spændende producenter baseret på den gode idé. Eksempelvis har de lige taget Cloud gainlifters ind i porteføljen. De er især gode til at få ordentlig lydstyrke og hul igennem på vanskelige dynamiske og bånd-mikrofoner med et lavt output. SoundTools er et andet, nyt ”lille” agentur; de laver små smarte kabeltestere til både lyd- og lysfolket. 

”Det er vigtigt for os at kunne tage hånd om de agenturer, som vi har og være i stand til at servicere på bedste vis. Det er vigtigere for os end en lang række af agenturer,” slutter Freddy Korsgaard.

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - September 2019

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her