13. december 2012

Apps for filmfolket

Aurora3DAnimation
Brug for en animeret titel eller skilt i en ruf og er den lokale After-Effects guru gået hjem? Så er løsningen her. Aurora3D er et super simpelt animationsprogram, der er specielt beregnet til netop skilte og titler. Det er baseret på key-frames og er dermed enkelt at anvende. Det er mere end 3000 3D objekter med i pakken og mere end 60 skabeloner. Det er et amerikansk udviklet program, så det er designet efter amerikansk smag. Der er røg, flammer og bulder-effekter i massevis. Heldigvis er der massevis af justeringsmuligheder i programmet, så man let kan ændre design. Der er eksport både til SD/HD og web.
Flere oplysninger: App Store
Pris: 329 kr.

BoinxTV
Denne applikation er intet mindre end et virtuel studie. Der er skilte, lower thirds bundtekster, karaktergenerator, animerede bagrunde, chromakey. Der er import af forskellige dataformater, der kan opskalere SD til HD og meget, meget mere. Det er muligt at tilslutte op til tre kameraer afhængig af ens computers størrelse og kapacitet. Tilslutningen kan ske via en converter og USB-3 eller FireWire. Og ens produktion kan streames direkte, uploades til YouTube og/eller optages i nydelig HD. Der er en light-udgave i SD til 329 kr, hvis man lige vil snuse til konceptets muligheder.
Programmet arbejder med et lag-koncept, så det er ret fleksibelt med design, sådan at man ikke automatisk ender med et all-american broadcast look. Bemærk, at programmet ikke i øjeblikket er kompatibelt med OSX-versionen Mountain Lion. Det arbejdes der på.
Flere oplysninger: App Store
Pris: 3.299 kr

Teleprompt+
Telepromtere på iPads er fine, men en gang i mellem er der brug for noget større. Her kommer Teleprompt+ ind. Dette program forvandler en bærbar Mac til en teleprompter. Programmet kan ikke alene anvende den indbyggede skærm, men også en ekstra. Det betyder, at man lige kan sætte en stor monitorskærm til den bærbare, hvor speakeren ser den store skærm, og man selv lynhurtigt kan rette og tilpasse teksten. Den kan skrives ind via programmet eller ligge i en Dropbox eller hentes fra Google Docs. Programmet kan fjernstyres via en iPhone eller iPad med Teleprompt-apps.
Flere oplysninger: App Store
Pris: 165 kr.

DVDxDV Pro
Denne applikation er i stand til at suge video fra en DVD og konvertere den til et redigeringsvenligt formatet. Det er naturligvis praktisk, hvis man bruger DVD’er til back up af optagelser. Programmet kræver, at DVD’erne ikke er kopibeskyttet. Det er muligt kun at konvertere dele af videofilerne, sådan at de er så redigeringsparate som muligt. Der er muligt at opskalere, beskære og letterboxe videoen, hvis der er behov for dette. Der er også en lite-udgave af applikationen med lidt færre muligheder.
Flere oplysninger: App Store
Pris: 529

5DtoRGB Batch
En virkelig nyttigt lille applikation til OS X, som kan hjælpe med at få videofilerne fra ens Canon 5D gjort redigeringsvenlige. Programmet kan tage alle videofiler fra ens hukommelseskort eller fra en folder på en harddisk og transkode dem til redigeringsvenlig ProRes-formatet. Under transkodningen kan der justeres gamma, luminans og flere andre parametre ved filerne. Denne applikation har også understøttelse af Technicolor CineStyle LUT for Canon kameraer. Der er også understøttelse af konvertering af billedfrekvenser. Det betyder, at man kan få en blid slowmotion ud af 50p filer ved at konvertere dem til 24p. Applikationen anvender grafikkortets processor til billedbehandling, sådan at behandlingen af videofilerne speedes op.  
Flere oplysninger: App Store
Pris: 329 kr

MediaCalc
En lille nyttig kalkulator, som klarer udregninger af typen: Hvad skal bitraten være, hvis disse 8 videofiler alle skal være på en DVD? Programmet er nemt at bruge og er en super rar lille ting at have liggende, hvis man tit skal sende filer enten på DVD’er eller over internet. Programmet har presets for de mest anvendte formater og datarates, så der er ingen grund til at huske DVD eller Blu-ray størrelser.
Flere oplysninger: App Store
Pris: gratis

 

Skrevet af: JOS Svendsen

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her