Rotobrush markering

Af Michael Vogelius, 8. marts 2017

Alternativ måde at afmaske en film

De fleste har prøvet at maske et motiv i en film ved at bruge Mask funktionen i After Effects - men du kan også gøre det ved hjælp af Roto Brush.

Det virker, men er meget tidskrævende og Roto Brush har længe været en mulighed i After Effects. Specielt som et alternativ til Green screen optagelser, og her vil jeg vise, hvordan du kan komme i gang med Roto Brush.

Hent først en film ind i After Effects og opret en komposition med filmens egenskaber. Det gøres nemmest ved at trække filmen ned på ikonet til højre for mappe ikonet. Så passer frame rate, Pixels og filmdimensioner.

New Comp

 

Dubler filmlaget og indsæt grafik eller som her en tekst. Teksten skal være imellem de to filmlag. Kvinden, der dykker ned, vil gradvist dække teksten og afsløre budskabet, når hun svømmer forbi. Her er Roto Brush funktionen enkel at arbejde med. Vælg værktøjet i toppen af skærmen.

 

Roto Brush Tool 2.jpg

 

Til video kan jeg ikke anbefale fonte med “fødder” - altså Seriffer. Det er fonte som eksempelvis Times. Det kan blive helt levende, når Seriffen hopper fra en Field til den næste ved Interlaced optagelser til TV. Brug altid Groteske skrifttyper, hvor alle streger er lige tykke. Det bliver mere læsbart på alle platforme.

Dobbeltklik på filmen og den åbner nu i sit eget vindue. Marker med Roto Brush værktøjet og tegn en simpel markering på det, der skal gemmes. Der kommer nu en rød streg omkring det, du har valgt. Hvis du vil trække fra, skal du holde ALT tasten nede og derefte tegne med en rød streg det, der skal fjernes. Hvis du markerer for meget hver gang, så kan du gøre cirklen mindre ved at holde CMD eller ctrl på PC og trække med musen. Den streg, du laver, behøver ikke være særlig nøjagtig. Den søger lidt på samme måde som Magic Wand i Photoshop.

I bunden af filmen er der nu et kæde symbol, som viser, hvor langt programmet er fritskrabet.

 

omfang

Træk i kæden og flyt tidsmarkøren i små ryk. Hold øje med din maske og se, om den kan følge med. Nogle gange skal man tegne op, hvad der skal gemmes med Roto Brush værktøjet. På en ældre computer skal du have lidt tålmodighed, før hele klippet er masket af.

Hvis du vil se din maske, så klik på dette ikon og se din maske.

I denne øvelse behøver vi ikke maske hele kvinden af eller gøre det super præcist på kroppen. Her er det primært ansigtet, der bliver vores maske.

Når du har været hele klippet igennem, kan du klikke på fanen i toppen (i mit tilfælde Composition Rotobrush) af skærmen og se det færdige projekt. Her afsluttet med en logo type.

 

Afslutning

Tip

Få en pænere og mere læsbar tekst hvis du vælger Optical i stedet for Metrics i tekst paletten. Så bruger After Effects de knibnings indstillinger, som følger med fonten. Teksten bliver mere læsbar. Især hvis du samler på Open Type og Adobe fonte i stedet for True Type fonte. Brug også denne font indstilling i InDesign, Illustrator og Photoshop.

Se videoen på afmaskningen her:

Artiklen er fra Monitor Pro Marts 2017

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her