AV Huset 30 aar

Af Jens Walther, 25. september 2020

30 år i AV-Branchen

AV-Huset i Næstved havde den 1. august 30-årsjubilæum, og virksomheden er dermed en af Danmarks ældste AV-virksomheder. Alderen til trods er virksomheden stadig frisk og fremsynet og det med tilfredse kunder i hele Danmark. AV-Huset har tilmed også en del internationale kunder. 

AV-Huset er ejet af direktør Jens Ravn, og de senere år er servicechef René Nøhr kommet med i ejerskabet. Jens Ravn tog initiativet til firmaet for 30 år siden, og han fortæller om den spæde start: 

”Jeg arbejdede i Radio/TV-branchen i en detailbutik, og der havde vi en smule salg til erhverv og institutioner. Jeg syntes ikke, at vi gav de kunder den service og opmærksomhed, de fortjente. Samtidig havde jeg mod på og en interesse for at løse mere professionelle behov for den slags kunder.”

 

Læs ProAV Magasinet September 2020 her

 

I starten var kunderne i høj grad offentlige institutioner i oplandet, på Syd- og Midt-Sjælland og på Lolland-Falster. Det gik godt, og firmaet voksede fra to til syv medarbejdere på de første fem år. Salget til det offentlige betød dog ikke den store udvikling for AV-Huset og dets medarbejdere, så samtidig med, at AV-Huset i år 2000 flyttede til den nuværende adresse på Jernbuen, så blev fokus i firmaet flyttet mod projektsalg til erhvervskunder, hvor der var langt større udfordringer og diversitet i opgaverne. Corporate, hoteller og museer er der, hvor hovedparten af kunder og opgaver befinder sig den dag i dag. AV-Huset laver opgaver over hele Danmark, men en stor del af opgaverne ligger i Storkøbenhavn. 

Distributør og projektsalg til udlandet

Som firma har AV-Huset flere ben at stå på. I 2007 lavede AV-Huset sin første internationale opgave for en bank i Tunesien, og efterfølgende er der kommet mange til. De internationale opgaver er efterhånden blevet så stor en del af virksomheden, at der i 2015 blev lavet en decideret eksportsalgsafdeling. 

”Vi ansatte en cand.merc. i international handel, fik etableret vores eksportsalgsafdeling og samtidig tilsluttede AV-Huset sig FN’s Global Compact. Det betyder, at når der er nye AV-installationer rundt omkring i verden i det regi, så bliver vi ofte inviteret til at byde på opgaven. Disse opgaver har været med til både at give os en teknisk udvikling og en udvikling ikke mindst på det kulturelle plan ved at skulle udføre opgaver i fransk- og engelsktalende dele af verden. Det er en fantastisk spændende rejse for os som firma.”

 

Læs ProAV Magasinet September 2020 her

 

En anden vigtig afdeling i AV-Huset er distributions- og forhandlersalgsafdelingen. Her foregår salget B2B, væsentligt til integratorer og installatører i AV-branchen, og AV-Huset har en række vigtige agenturer såsom Panasonic, Bosch, Absen og Arthur Holm. Jens fortæller: 

”Vi har en fuldstændig vandtæt skillelinje her i huset mellem forhandlersalg og projektsalg. Det er forskelligt personale, som sidder i de to afdelinger, og den skillelinje er vigtig at håndhæve. De godt 170 forhandlere, som er i vores forhandlernetværk, ved også, at her kører vi med rene linjer.”

Den sidste afdeling i AV-Huset er udlejningsafdelingen, som laver udlejninger i oplandet, og som i høj grad samarbejder med andre udlejningshuse, når større udlejningsopgaver skal løses.

Hellere bedst end størst.

Der er 22 medarbejdere i AV-Huset, og selv her i de vanskelige Corona tider kommer virksomheden ud med sorte tal på bundlinjen. René Nøhr og Jens Ravn har selvfølgelig visioner for fremtiden, men de handler ikke så meget om at ekspandere i størrelse. ”Vi har ingen ambitioner om at blive de største i branchen, men vi vil rigtig gerne være blandt de dygtigste i AV-branchen. Vores insisteren på at lave installationer i en høj kvalitet har betydet, at vi har tabt rigtig mange udbud pga. økonomi; men omvendt har det også betydet, at vi har mange, rigtig store og trofaste kunder, som kan se meningen med at få det her gjort på den rigtige måde. Vi tror på, at det er der, vi skal være i markedet. Vi skal selvfølgelig tjene penge, hvis vi ikke gør det, så kan vi ikke innovere, vi kan ikke tage socialt ansvar, og vi kan ikke dygtiggøre vores personale ved at sende dem på kurser. AV-Huset har været igennem mange milepæle og stor udvikling igennem de 30 år, men lige fra starten i 1990 har vores kongsmål været de samme. Det handler om at opføre sig ordentligt, at levere høj kvalitet og gøre det bedst mulige overfor enhver kunde.” 

 

Artiklen er fra ProAV Magasinet - September 2020

ProAV Digital

ProAV7 20 forsideNET

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • Shure SLX-D
  • Lys til streaming
  • Ung selvstændig
  • Frihedsmuseet
  • Redigering på iPad

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her