29. juli 2007

2900 Hellerup

Det er noget af et projekt, parterne er i gang med. TV3’s programdirektør Jakob Mejlhede betegner da også dramaambitionerne som "skyhøje", når broadcasteren fra udgangen af september til udgangen af november hver mandag til torsdag i primetime vil sende en halv times kvalitetsdrama.

Han siger:

- Vi vil følge op på vores succes med Nynne. Vi har jo set, at det betaler sig at satse på kvalitetsdrama, så vi vil benytte 2900 Happiness til at bringe TV3 op på et nyt niveau, som vi i sin tid gjorde det med Robinson.

I tal forventer man en vækst i seertallene på 20-30 procent. Det tror han, en dansk dramaserie kan opnå, fordi seerne kan finde identifikation i en sådan serie modsat i for eksempel en amerikansk serie.

Satsningen er stor med foreløbig 48 afsnit à en halv time, der med den nødvendige succes blandt seerne og et muligt salg af serien til udlandet kan betyde mange flere afsnit af 2900 Happiness, hvor målgruppen er sat til 19-49 år.

- Vi kan i udlandet se, at realityshows på nær Big Brother og Paradise Hotel er "døde". I stedet ser man fra flere og flere broadcastere sende daglige dramaserier med en TV-familie, seerne kan følge, uddyber Nordisk Films TV’s kreative direktør Peter Hansen, der sammen med Adam Neutzsky-Wulff og Thomas Glud har fået ideen til 2900 Happiness.

3 generationer, 2 familier og 1 fælles skæbne

2900 Happiness er bygget op om to familier – Fonnesbech og Skovgaard. Fonnesbech har den succesfulde kapitalfond KE Invest. Ved giftermål bringes de to familier sammen, og forviklingerne begynder, når investeringsforeningen akut får brug for en ny leder.

Det høje kvalitetsniveau i produktionen af serien er også gennemført i valget af skuespillere, hvor blandt andre Malene Schwartz, Kjeld Nørgaard, Jesper Lohmann, Pelle Hvenegaard, Maibritt Saerens og Sofie Lassen-Kahlke står foran kameraerne. Handlingen er drevet af karaktererne og de ting, der sker imellem dem, så det er ganske få ydre ting, der vil påvirke seriens gang.

Bag kameraerne har TV3 valgt en af branchens absolutte specialister på produktion af serier - Nordisk Film - der for en del år siden stod bag serier som Matador og Huset på Christianshavn. Nordisk Film har igen hyret et produktionsteam, der tilsammen tegner sig for årtiers erfaringer fra serier som Taxa og Hotellet.

Studier og on location

Som titlen antyder foregår serien i 2900 Hellerup, og som i Huset på Christianshavn optages den både i studie og on location i Hellerup – cirka halvt af hver. En del af eksteriøroptagelserne sker ved to lejede nabovillaer på en blind vej i Hellerup, mens interiør i villaerne er indrettet i et studie i Lyngby, som Nordisk Film har indrettet i en nu nedlagt fabrik.

- Fordi Hellerup er en kendt location, er det ikke meningen, at seerne skal bruge tid på at finde fejl i serien. Det er meningen, at de skal underholdes, fortæller seriens ene producer Thomas Lydholm, der deler opgaven med Henrik Jongdahl, som også er seriens cheffotograf.

Satsningen med den daglige dramaserie på TV3 er meget større, end man hidtil har set både herhjemme og i udlandet. Derfor har Nordisk Film TV måttet tænke kreativt, så kvalitet, produktionstid og økonomi går op i en højere enhed.

Planlægningen er lykkedes så godt, at man er i stand til at producere hele 10 minutter – 1 minut pr. optagetime - færdig udsendelse pr. dag, hvilket er fire gange den normale præstation ved spillefilmsproduktion.

Planlægningen er detaljeret, så man ved allerede nu, at man er færdig med at producere alle 48 afsnit fire dage før, man går i luften i slutningen af september.

Serien optages i blokke à seks afsnit, hvor alle optagelser fra forskellige afsnit i en bestemt dekoration optages samme dag, så både manuskriptforfattere, skuespillere og ikke mindst instruktøren skal virkelig "holde tungen lige i munden".

Det kræver naturligvis, at alt er afklaret og planlagt, inden man går i gang med optagelsen, og at man er meget præcis. Derfor får hovedforfatteren da også mulighed for at sidde sammen med episodeforfatterne i nabolokalet til klipperne. På den måde har de mulighed for hele tiden at justere handlingen.

Happywood

Studiedelen optages i Happywood – et nyt studie på 2.300 kvadratmeter i en nu nedlagt fabrik i Lyngby. 2900 Happiness’ seks store dekorationer lægger kun beslag på en lille del af de kæmpe produktionshaller på i alt 8.000 kvadratmeter.

Inden hallerne blev til studier, måtte 40 håndværkere i løbet af fem uger tildække loftsvinduerne og indrette med nye skillevægge, så der blev mindre lokaler og faciliteter som for eksempel skuespillergarderober, omklædning for statister og sminkerum.

Teknikken leveres af EBH – Euro Broadcast Hire – der sammen med Nordisk Film har valgt at optage i 1920x1080 25psf med Sony HDW-750P med PS-teknik Pro 35 og Angenieux Optimo 17-80 filmkamera objektiver, der giver mulighed for at give et filmlook, hvor fotograferne kan arbejde med dybdeskarpheden. Et udtryk, der også udstråler spillefilmskvalitet.

- Samtidig med at vi gør klar i én dekoration, optager vi i en anden. Vi filmer kun med ét hold, men med to kameraer samtidig, forklarer Thomas Lydholm.

Til gengæld er holdet bag dubleret på flere poster. Idémand og hovedforfatter (Glud Thomas), hovedforfatter (Iben Gylling), fire episodeforfattere (Kari Vidø, Johan Stefan Olsen, Cecilie Olrik og Jesper Waldfogel Rasmussen), fem instruktører (Niels Nørløv, Michael W Horsten, Adam Neutzsky-Wulff, Martin Schmidt og Kari Vidø), dramaturg (Hanna Lundblad), chefklipper (Henrik Fleischer) og caster (Anders Nygaard).

Af Per Raahauge

ProAV Digital

ProAV6 forside www

Nyt nummer ude nu!

Læs bl.a. om:

  • 30 år i branchen
  • Streaming udstyr
  • Audio over IP
  • Svalegangen
  • Minitech

Læs alt lige HER

Annoncering

Få kontakt til en købestærk målgruppe i Danmarks eneste PRO AV magasin

Se mere her

Typisk ProAV læser

74,5% er meget tilfreds med det redaktionelle indhold

Se mere her