Artikler

Perspektiv

Det politiske Danmark overser oplagte digitale muligheder

Finland ligger i dag på toppen af Europa som digital nation, mens Danmark på få år er gledet fra en andenplads til en femtende plads. Det politiske Danmark har snakket meget og skrevet rapporter om digitalisering, men uden at sætte økonomi og handling bag. Den går ikke længere, mener Carsten Holst, direktør i erhvervsklyngen Filmby Aarhus. 

Alexander broendsted

Produktiv dansk-svensk filmskaber-duo

Små crews, locations inden for en lille radius, små budgetter og hurtig realisering er blevet en slags varemærke for producer-instruktør-duoen Alexander Brøndsted og Antonio Tublén. Eller med duoens egne ord: Små film om store emner.

PA Aarhus Teater

Moderne teaterlyd i klassiske kulisser

På det gamle Aarhus Teater med den klassiske, konkave teatersal med to balkoner og fantastisk udsmykning kan der sidde omkring 700 publikum. Men selv om bygningen både i det ydre og indre oser af klassisk teater, så skal man ikke lade sig narre.

A CAMERA 793

De er freelancere med fast løn og pension

Hos firmaet Gaffers, som udlejer lysudstyr og lysfolk, fik partnerne en god ide - de ville supplere udlejningen af lysudstyr med kameraudstyr og B-fotografer. Der var dog en hage: Drengene bag Gaffers havde begrænset teknisk viden om kameraudstyr. De hev derfor fat i freelance B-fotografen Rasmus Gaardhøje. 

SeventhHeaven Adv Functions

Den gode kopi??

Normalt er en kopi ikke det mest positive begreb, men der kan være sjældne tilfælde, hvor en kopi alligevel kan retfærdigøres. I audio plug-in verdenen er kopi et meget almindeligt begreb. Måske op til 50 procent af de plug-ins, som er på markedet, er en kopi af en hardware enhed. Og det gælder også Liquidsonics Seventh Heaven plug-in.

TV2 Referencestudie

Et reference studie på Kvægtorvet

TV 2 har fået et helt nyt lydstudie på Kvægtorvet i Odense, og tungen er blevet holdt lige i munden under tilblivelsen af dette. Ikke noget med at falde i ”mer’ gear” fælden, men med et stort og tydeligt fokus på at få akustikken i rummet til at fungere på bedste vis.

Monitor Leder 480x320px 050417

Hvad er broadcast egentlig?

Hvad nu, hvis Facebook købte alle rettigheder til at transmittere dansk fodbold - Eller at Danmarks mest kendte medieperson var en YouTuber? Det kunne også tænkes, at Amazon havde fået øje på det danske marked og lavede danske serier på dansk - med et amerikansk produktionshold.

Jesper Nielsen esee

On-demand bolig-TV

Den kendte ejendomsmægler og problemknuser fra Hammerslag og I Hus Til Halsen har sammen med esee indrettet et professionelt tv-studie i mæglerforretningen i Holte. Studiet skal fra eftersommeren forsyne de sociale medier med forbrugeroplysning om boligkøb og -salg

Bertoni LED

Bertoni fanger strøgkunders opmærksomhed

På en tur ned ad strøget i Aarhus fanges mit blik af et billede i et udstillingsvindue, som tilhører butikskæden Bertoni, og billedet viser sig at være flere. Skiftende mandlige modeller på en catwalk i skiftende jakkesæt. Billedet når lige at fange opmærksomheden, så er det skiftet til nyt indhold.

Strong Drone

Næste udfordring for dronen

Drone-optagelser løfter underholdning, reality og fakta til nye højder for små penge, vurderer teknisk chef hos Strong Productions Emil Mikkelsen og selskabets udstyrsansvarlige og dronepilot, Tobias Vries. Men det er ikke gjort med bare at sende et dronekamera på vingerne og så skyde løs. Man skal ikke overdrive med den vertikale vinkel, mener de to.